Minecraft Hunger Games (Açlık Oyunları) Nedir? Nasıl Oynanır?



Bu yazımızda Minecraft oyunundaki sunucularda yer alan Hunger Games adlı oyun modunun nasıl oynanacağını anlatacağız. Aynı zamanda minecraft oyununun bu eğlenceli modunda nasıl hayatta kalacağınızı, ne yapmanız gerektiğini ve  oyunu nasıl kazanacağınızı anlatacağız.




Minecraft Hunger Games yani Türkçe adıyla Açlık Oyunları, oyundaki sunucularda yer alan zevkli oyun modlarından bir tanesidir.

Hunger Games modundaki amacımız ise sandıklar arayıp karakterimizi güçlendirecek eşyaları bulmaktır. Bu eşyalar bazen zırh, bazen silah ve bazen de yiyecek olabilir. Bu sayede setler oluşturabilir ve hatta güçlü olan eşyayı alıp güçsüz eşyanızı atabilirsiniz. Bir diğer eşya, silah bulma yöntemi de oyundaki diğer karakterleri öldürerek onların eşyalarını almaktır. Bu sayede diğer oyuncuları da oyun dışı ederek hayatta kalan son kişi olmaya çalışır ve oyunu kazanan olursunuz.

Minecraft Hunger Games oyun modu genelde hub (çekirdek) sunucularda olmaktadır ve çok oyunculu olarak oynanır.

Bu oyun modunda bazı yasaklar vardır. Mesela altınızdaki toprağı kazamazsınız veya etraftaki evleri kıramazsınız. Aynı zamanda blok da yerleştiremezsiniz.

Başta da söylediğimiz gibi yapacaklarınız haritadaki gizlenmiş sandıklardan silah, zırh, yiyecek gibi eşyalar toplamanız ve rakiplerinizin karşısına güçlü çıkmanız gerekir.

Genel olarak başlangıçta bir süre ölümsüzlük süresi olur ancak bazı sunucularda bu kural olmayabilir ve oyun başladığı gibi savaş da başlar.



Sunucuların çoğunda kit vardır. Bu kitler, oyuna başlamadan önce alabileceğiniz bir kaç eşyayı belirler. Kimisi yay ve ok seçerek okçu olmayı, kimisi kılıç kuşanmayı, kimisi de iksiri seçerek görünmez olmayı tercih eder. Ancak bu kit özelliği her sunucuda olmayabilir.

Hunger Games sunucularının çoğunda arkadaşlarınızla oynamanız için 2 veya 3 kişilik şeklinde hazırlanan takımlı haritalar bulunur. Bazılarında ise tek harita üzerinden gider ve takım kurmanız gerekir. O sunucularda ise /team koduyla takım kurarsınız.

Oyunda pusulalar bulunur. Pusulayı bazen oyun başlayınca otomatik olarak oyun verebileceği gibi sandıklardan da toplayarak edinebilirsiniz. Bu pusulalar sayesinde gösterdiği doğrultudaki en yakın rakibi bulabilir ve pusula elinizdeyken sağ tıkladığınızda kalan mesafe gözükür. Eğer takımlı oyuna girmişseniz veya takım kurmuşsanız pusula o kişiyi göstermez.

minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft hunger games, minecraft hungergames, minecraft açlık oyunları, minecraft survival games, minecraft hungergames nasıl oynanır, minecraft hunger games nasıl oynanır, minecraft survival games nasıl oynanır, minecraft survival nasıl oynanır, minecraft mod nasıl oynanır, minecraft mod oynamak, minecraft modu nasıl oynarım, minecraft hunger games taktikleri, minecraft açlık oyunları taktikleri, minecraft survival games taktikleri
Minecraft Hunger Games (Açlık Oyunları) Nedir? Nasıl Oynanır? Minecraft Hunger Games (Açlık Oyunları) Nedir? Nasıl Oynanır? Reviewed by Admin on Temmuz 28, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.