Minecraft Büyü Rehberi (Enchanting)



Minecraft'ta üretip kullandığımız eşyalar her zaman istediğimiz özellikleri sunmayabiliyor. Kılıçlarımızın daha fazla vurması, zırhlarımızın bizi daha fazla koruması, kullandığımız aletlerin kırılmasını engellemek istiyoruz. Mesela baltanıza bastığınız büyüler sayesinde odun kırmayı hızlandırabilir, baltanın kırılmasını geciktirebilir ve hatta düşen odun sayısını arttırabilirsiniz. Bu özelliklerin nasıl yapıldığını bu rehberde öğrenebilirsiniz.




Minecraft'ta büyü basmak için neler gerekli ?

Büyü basmak için oyunda ilk olarak bir büyü masamız olmalı. Büyü masasını üretmek için; çalışma masanızda 5 adet obsidyen, 2 adet elmas ve 1 adet kitabı aşağıdaki şekildeki gibi dizerek büyü masası elde edebilirsiniz.




Büyü masamızı yaptık. Peki şimdi ne yapacağız ?

Büyü yapabilmek için exp adı verilen tecrübe puanlarına ihtiyacımız var. Envanterinizin üstünde duran bar sizin exp barınızdır. Oradaki sayı ise levelinizdir. Peki tecrübe puanlarını nasıl kazanacaksınız ?


Tecrübe Puanı Nasıl Kazanılır ?

Tecrübe puanları; maden kazarak, mob öldürerek, hayvan çiftleştirerek, tarım yaparak, fırında maden vs. eriterek veya yemek pişirerek tecrübe puanları kazanabilirsiniz.

Ama büyü masası kitaplık olmadan en fazla 8 seviye basabilir. Etrafına kitap koyarsanız bu sayı artar.


Kitaplık Nasıl Yapılır ?

Önce kağıt yapmalı, daha sonra kağıtlardan kitap yapmalı, en son da kitaplığı yapmalıyız. Bunları sırasıyla aşağıdaki resimlere bakıp yapabilirsiniz.







Büyü masasıyla arasında 1 birim kalacak şekilde yaklaşık 15 tane koyarsanız, büyü masasının leveli artar. En sonunda 30 levellik büyü basılabilir. Bu oyundaki en güçlü büyü demektir.

NOT: 1.8 sürümüyle birlikte artık büyü basmak için lapis lazuli gerekmektedir.



Tamam basıyoruz da bu büyülerin özellikleri nelerdir ? Aşağıdaki resimlere bakarak büyülerin nelere basıldığı ve hangi özellikleri kazandırdığına ulaşabilirsiniz.

Büyüler ve Özellikleri :







minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft büyü rehberi, minecraft büyü, minecraft enchant, minecraft enchant rehberi, minecraft enchanting, minecraft enchant bilgisi, minecraft büyü bilgisi, minecraft büyü rehberi, minecraft büyü basmak, minecraft büyü nasıl basılır, minecraft büyü masası, minecraft büyü masası nasıl bulunur, minecraft büyü masası nasıl üretilir, minecraft tecrübe, minecraft tecrübe puanı, minecraft tecrübe puanı nasıl kasılır, minecraft exp, minecraft exp barı, minecraft level, minecraft kitaplık, minecraft kitaplık ne işe yarar, minecraft kitaplık kullanmak, minecraft kitaplığı dizmek, minecraft kitaplık nasıl dizilir, minecraft kitap nasıl yapılır, minecraft kağıt nasıl yapılır, minecraft kitaplık nasıl yapılır, minecraft 30 level büyü basmak, minecraft 30 level nasıl basılır, minecraft nasıl 30 level yapılır, minecraft 30 level kitaplık, minecraft lapis, minecraft lapis lauzuli, minecraft büyü özellikleri, minecraft koruma, minecraft protection, minecraft zırh enchantmentleri, minecraft zırh büyüleri, minecraft fire protection, minecraft ateş koruması, minecraft feather failing, minecraft tüy, minecraft blast protection, minecraft respiration, minecraft aqua, minecraft silah enchantmentleri, minecraft sharpness, minecraft smite, minecraft darbe, minecraft keskinlik, minecraft knockback, minecraft savurma, minecraft fire aspect, minecraft ateş, minecraft alev, minecraft ateş silahı, minecraft alev silahı, minecraft looting, minecraft ganimet, minecraft power, minecraft punch, minecraft güç, minecraft itme, minecraft ateş, minecraft ateşli ok, minecraft alevli ok, minecraft infinity, minecraft sınırsız, minecraft sınırsız ok, minecraft alet enchantmentleri, minecraft silah büyüleri, minecraft kılıç büyüleri, minecraft ok büyüleri, minecraft yay büyüleri, minecraft alet büyüleri, minecraft effeciency, minecraft hız, minecraft silk touch, minecraft ipeksi dokunuş, minecraft unbreaking, minecraft kırılmazlık, minecraft fortune, minecraft servet, minecraft büyülerin özellikleri
Minecraft Büyü Rehberi (Enchanting) Minecraft Büyü Rehberi (Enchanting) Reviewed by Admin on Temmuz 26, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.