Minecraft Elmas Bulma Rehberi (Diamond Bulmak)



Bu yazımızda Minecraft elmas bulma rehberinden bahsedeceğiz. Minecraft'ta en kolay elmas bulma yolunu anlatacağız. Elmas ya da İngilizcesi ile Diamond, oyundaki en değerli madendir. Oyundaki en güçlü zırhlar ve aletler bu madenden yapılır. Aynı zamanda bu maden oyunda en zor bulunan madendir. Ancak biz en kolay elmas bulma taktiğini vererek bu madene ulaşmanızı sağlayacağız.




Elmas Nasıl Kazılır

Öncelikle elması bulduğunuzda kazmak için demir, altın veya elmas kazma gereklidir. Yani en az demir kazmaya sahip olmalısınız. Tahta veya taş kazma ile elması toplayamazsınız.

Elmas Bulma Taktiği

Elmaslar yerin derinliğinde bulunurlar. Bu nedenle en az demir kazmanızı ve aydınlatmak için biraz da meşalenizi hazır edin. Ondan sonra madene veya yerin derinliğine ineceğiz. Aşağı doğru kazarken hangi seviyeye doğru kazdığınız çok önemlidir. Öncelikle "F3" tuşuna basmalıyız. "F3" Tuşuna bastıktan sonra sol üstte çeşitli yazılar açılacaktır. Aşağıdaki resimde olduğu gibi XYZ adlı bir koordinat sistemi mevcuttur. Buradaki Y, yani ortadaki sayı sizin yüksekliğinizi gösterir. 15. Seviye ise en çok elmas bulunan yüksekliktir. Bu nedenle 15.seviyeye inene kadar kazacağız.



15.Seviyede hemen elmas göremeyebilirsiniz. Bu nedenle bir tarafa doğru ilerleyerek kazın. Duvarları kazarken de sağınıza, solunuza, altınıza ve üstünüze bakmayı ihmal etmeyin. Bu sayede bir süre kazdıktan sonra elmas bulacaksınızdır.



Eğer elmas bulursanız o elmas cevherinin etrafını da kazın. Çünkü diğer madenler gibi elmaslar da birbiriyle bağlantılı şekilde bir arada duracaktır. Ayrıca elmas ararken lava düşmemeye dikkat edin. Çünkü o yükselti, lavın en çok bulunduğu alandır ve yanınıza su dolu bir kova almanız tavsiye edilir.

minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft elmas bulma, minecraft elmas bulmak, minecraft diamond bulma, minecraft diamond bulmak, minecraft elmas nasıl bulurum, minecraft dia bulma, minecraft dia, minecraft diamond nasıl bulurum, minecraft dia nasıl bulurum, minecraft elmas bulma hilesi, minecraft diamond bulma hilesi, minecraft dia bulma hilesi, minecraft elmas bulma taktiği, minecraft elmas bulma yolu, minecraft diamond bulma taktiği, minecraft diamond bulma yolu, minecraft elmasın aralığı, minecraft elmas aralığı, minecraft elmas kaçıncı kat, minecraft elmas kaçıncı katman, minecraft elması bulma yöntemleri, minecraft diamond bulma yöntemleri, minecraft elmas f3, minecraft elmas koordinat, minecraft elmas katmanları, minecraft elması kırmak, minecraft diamondı kırmak, minecraft elması nasıl kazarım, minecraft diayı nasıl kazarım, minecraft elmaslar, minecraft diamondlar, minecraft dialar, minecraft diamond yöntemleri, minecraft diamond bulma rehberi, minecraft elmas bulma rehberi, minecraft dia bulma rehberi
Minecraft Elmas Bulma Rehberi (Diamond Bulmak) Minecraft Elmas Bulma Rehberi (Diamond Bulmak) Reviewed by Admin on Temmuz 28, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.