Minecraft Lama'ya Binmek ve Evcilleştirmek



Bu yazımızda lamalara binmeyi, evilleştirmeyi ve çiftleştirmeyi göstereceğiz. Ayrıca sonradan gelen özellikle birlikte lamalara sandık da ekleyerek onlarla yükler taşıyabilirsiniz.




Minecraft Lama Nerede Bulunur?

Minecraft lamaları savana (savanna) ve yüksek dağların olduğu (extreme hills) biomlarında bulunur. Lamaları en rahat bulabileceğiniz yerler yüksek dağların tepeleridir.  Lamaların renkleri ise bulundukları biomlara göre değişiklik gösterebilir.

Minecraft Lama Ne İşe Yarar?

Evcilleştirdiğiniz minecraft lamalar ile kervan oluşturabilir, oluşturduğunuz lama kervanları ile yüksek miktardaki eşyayı kolayca taşıyabilirsiniz. Evcilleştirdiğiniz lamalara sandık ekleyerek eşya koymak için yer açabilirsiniz. Ayrıca farklı renkteki halılar ile lamalarınızı farklı şekillerde dekore edebilirsiniz. Lamanın arayüzünü açmak için boş el ile lamaya shift+tık yapın. (lama evcilleştirilmiş olmalı)



Minecraft Lama Nasıl Evcilleştirilir?

Lamaları evcilleştirmek için üzerine sağ tıklayarak binin. Bu işlemi lamadan kalpler çıkana kadar tekrarlayın. Kalpleri gördüğünüzde lama evcilleşti demek. Ama şunu unutmayın, lamalara bindiğinizde (evcilleştikten sonra bile.) kontrol edemezsiniz. Yani burada at ve eşeklerden ayrılıyor. Lamaları kontrol edebilmek için kayış (lead) kullanmalısınız.

Minecraft Lama Nasıl Çiftleştirilir?

Minecraft lamaları çiftleştirmek için ihtiyacınız olan şey, saman balyası ve iki tane lama. Saman balyası ile iki lamaya sağ tıklamanız gerekiyor.



lama, minecraft lama, minecraft lamaya binmek, minecraft lamayı evcilleştirmek, minecraft lamayı çiftleştirmek, minecraft lamayı çoğaltmak, minecraft lama bulmak, minecraft lamayı nerede bulurum, minecraft lama nerede, minecraft lamalar, minecraft lama nerede bulunur, minecraft savana, minecraft savanna, minecraft lama ne işe yarar, minecraft lama nedir, minecraft kervan, minecraft lama kervan, minecraft lamaya binmek, minecraft lamaya eşya koymak, minecraft lama sandık, minecraft lama halı, minecraft lamadan inmek, minecraft lama evcilleştirmek, minecraft lamaya sandık koymak, minecraft lama sandık, minecraft lama evcilleştirmek, minecraft lama kalp, minecraft lama nasıl çiftleştirilir, minecraft lama çiftleştirmek, minecraft saman balyası, minecraft lama ve saman, minecraft saman balyası lama, minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri
Minecraft Lama'ya Binmek ve Evcilleştirmek Minecraft Lama'ya Binmek ve Evcilleştirmek Reviewed by Admin on Temmuz 26, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.