Minecraft Deve'ye Binmek ve Evcilleştirmek



Bu yazımızda develere binmeyi, evcilleştirmeyi ve çiftleştirmeyi göstereceğiz. Arkadaşınızla birlikte iki kişi binebildiğiniz bu develere yakından bakalım.




Minecraft Deve Nerede Bulunur?

Minecraft develeri yalnızca çöl biyomunda bulunurlar ve öldürülürlerse yeniden doğmazlar. Neyse ki, canavarların büyük çoğunluğu develere saldırmıyor, yani siz saldırmadığınız sürece yok olmaları neredeyse mümkün değil. Bununla birlikte, en az iki blok yüksekliğinde bir duvarla çevrelenmedikçe çölde serbestçe dolaşırlar.

Minecraft Deve Ne İşe Yarar?

Evcilleştirdiğiniz develer ile seyahat edebilirsiniz. Develer şu anda minecraft oyunundaki iki oyuncuyu ağırlayabilen tek binektir. Sadece bir bloğa tırmanabilen atların aksine, atlamadan 1.5 bloğa kadar tırmanabilirler. Bu, çitleri ve duvarları oldukça kolay bir şekilde atlayabilmelerini sağlar, bu da sürüş sırasında uygundur, ahırınıza koyduğunuzda bunu yapmazlar.
Düşman canavarların çoğu, deveye binmiş bir oyuncuya da ulaşamaz. Bunun nedeni devenin uzun boylu olmasından yani yüksekliğinden kaynaklanmaktadır. Bir deveye binmiş oyunculara zarar verebilen yaratıklar şunlardır: Örümcekler, kurtlar, magma küpleri, balçık küpleri...
Deveye binince, deneyim çubuğunuzun yerini bir çizgi çubuğu alacaktır. Bu, devenin özel yeteneği olan atılmadan kaynaklanmaktadır. Atılma sırasında, deve kendisini yüksek hızda on iki blok ileri ve bir blok yukarı itecektir. Atılmak için atlama tuşunu (space, yani boşluk tuşu) basılı tutun. Bir Atılma Yükü gerçekleştirdikten sonra, oyuncu bunu tekrar yapmadan önce 3 saniyeye kadar bir bekleme süresi olacaktır.




Minecraft Deve Nasıl Evcilleştirilir?

Minecraft'taki birçok mobun aksine, develerin evcilleştirilmesine gerek yoktur. Bunun yerine, zaten oyuncuya dost olarak doğarlar. Sizden kaçmayacaklar veya at gibi size alışana kadar başka yerlere sürüklemeyeceklerdir. Eğer eyeriniz varsa sizin onu eyerlemenize izin vereceklerdir. Onlara binmek için, onlar uzanırken sağ tık ile üstlerine tıklamanız, sonrasında envanteri açıp eyeri koymanız yeterlidir. Atların aksine zırh kuşanmazlar. Zaten develeri diğerlerinden ayıran özelliği iki kişiyi taşıyabiliyor olmasıdır. (Atlar zırh kuşanırken, lamalar da sandık taşıyabilir.)

Minecraft Deve Nasıl Çiftleştirilir?

Minecraft develeri çiftleştirmek için ihtiyacınız olan şey, iki adet kaktüs ve iki tane deve. Siz kaktüsleri deveye (sağ tık atarak) yedirdikten sonra aralarında kalp çıkacak. Develerin çiftleşmesinden sonra bebek deve ortaya çıkacak ve bu bebeğin büyümesi için dört oyun içi gün geçmesi gerekir. Yavru deveyi kaktüslerle besleyerek büyümesini hızlandırabilirsiniz. Yetişkin bir çift deve çiftleştikten sonra, bunu beş dakika boyunca tekrar yapamayacaklardır.
Develer ayrıca bir kaktüs tutarak cezbedilebilir. Yani bir oyuncu bir kaktüsü tutarken bir deve oyuncuyu takip etmeye çalışacaktır. Tabi çok fazla uzaklaşırsanız sizi takip etmeyi bırakacaktır.
Son olarak yaralı bir deveyi iyileştirmek de mümkündür. Bunun için onları kaktüsle beslemeniz yeterlidir.


deve, minecraft deve, minecraft deveye binmek, minecraft deveyi evcilleştirmek, minecraft deveyi çiftleştirmek, minecraft deveyi çoğaltmak, minecraft deve bulmak, minecraft deveyi nerede bulurum, minecraft deve nerede, minecraft develer, minecraft deve nerede bulunur, minecraft çöl, minecraft çöl biyomu, minecraft deve ne işe yarar, minecraft deve nedir, minecraft kervan, minecraft deveye iki kişi, minecraft deveye 2 kişi, minecraft deveye binmek, minecraft deveye eşya koymak, minecraft deve sandık, minecraft deve halı, minecraft deveden inmek, minecraft deve evcilleştirmek, minecraft deveye sandık koymak, minecraft deve sandık, minecraft deve evcilleştirmek, minecraft deve kalp, minecraft deve nasıl çiftleştirilir, minecraft deve çiftleştirmek, minecraft kaktüs, minecraft deve ve kaktüs, minecraft kaktüs deve, minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri
Minecraft Deve'ye Binmek ve Evcilleştirmek Minecraft Deve'ye Binmek ve Evcilleştirmek Reviewed by Admin on Ağustos 05, 2023 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.