Minecraft Hataları ve Çözümleri



Bu yazımızda minecraft hatalarından ve çözümlerinden bahsedeceğiz. Genel olarak bu hatalar, bilgisayarınızdan veya hatalı oyun dosyalarından meydana gelmektedir. Bu rehberimizde de bilgisayar kaynaklı sorunlarla birlikte oyun dosyalarından kaynaklanan hataları çözeceğiz. Bunun yanı sıra online serverlardaki hatalara da değinecek çözümler sunacağız.




"Oturum Açılamadı (Bad Login)" Hatası

Bu hata, oynamak için sunucu arayan oyuncuların sık sık karşısına çıkan bir hatadır. Premium üyeliğe sahip birisinin nickini kullanarak, premium sunuculardan herhangi bir tanesine girmeye çalışmanız durumunda karşınıza çıkar. Başka bir sunucuya girerek ya da nickinizi değiştirerek Minecraft oynayabilirsiniz.

Siyah Ekran Hatası

Genellikle oyuna ilave mod yükleyerek daha fazla eğlenmek isteyenlerin karşılaştığı hatalardan biridir. Modu yükledikten sonra minecraft.jar dosyasının içine girip, META-INF isimli dosyayı silerek, bu hatadan kurtulabilirsiniz.


MOJANG Logosundan Sonra Oyunun Donması

Force Update yaparak çözebileceğiniz bu sorun, birden fazla yüklediğiniz modların birbiriyle olan uyumsuzluğu sebebiyle yaşanır. Force Update ile çözüm yoluna gidebilirsiniz.


“Bad Video Card Drivers” Hatası

Ekran kartı uyumsuzluğu sonrasında çıkan bir hatadır. Ekran kartının desteklememesi ile de yaşanabilir, ekran kartının sürümünün güncel olmamasından da kaynaklanabilir. İlk olarak ekran kartı sürücüsünü güncelleyerek, sorunun devam etmesi durumunda başka bir ekran kartı satın alarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.


“Out of Memory” Hatası

Bilgisayarınızın raminin yeterli olmaması durumunda yaşanan bir sorundur. Force Update ile çözülebileceği gibi, yeni bir ram almanızı da gerektirebilir.


“Internal Exception: java.net.SocketException: Connection Reset” Hatası

Çoklu oyuncu modunda oynayanların arada sırada karşılarına çıkan bir sorun. Sunucuda anlık bir kasılma sorunu ya da kapanma durumunda karşınıza çıkar. Sorun sizden kaynaklanmaz, bir süre sonra tekrar aynı sunucuya girerek oyuna devam edebilirsiniz.


“Zaman Aşımı” Hatası

Her sunucunun, kendine has güvenlik yöntemleri vardır. Minecraft sunucularının bir çoğunda, aktif olmayan yani bilgisayar başında olmadığı anlaşılan her oyuncu, otomatik olarak sunucudan atılır. Çoklu oyuncu moduna girdikten sonra “/register” ya da “/kayit” komutu ile sunucuya kayıt olup, karakteri sunucuya soktuktan sonra bu hatayı almazsınız. Eğer üyeliğiniz varsa da "/login" ya da "/giris" komutu ile sunucuya giriş yaptıktan sonra bu hatayı almazsınız.

minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft hataları, minecraft hata çözümleri, minecraft çözümleri, minecraft sorunları, minecraft bilgisayar sorunları, minecraft sorun çözüm yolları, minecraft çözüm yolları, minecraft çözüm rehberi, minecraft sorun rehberi, minecraft sorunlar, minecraft çözümler, minecraft oturum açılamadı, minecraft bad login, minecraft hatası, minecraft siyah ekran, minecraft siyah ekran hatası, minecraft oturum açılamadı hatası, minecraft bad login hatası, minecraft mojang logosu, minecraft logo hatası, minecraft logodan sonra donuyo, minecraft donma, minecraft donma hatası, minecraft donuyor, minecraft logodan sonra donuyor, minecraft mojang logosundan sonra donması, minecraft force update, minecraft premium, minecraft minecraft.jar, minecraft bad video card drivers, minecraft bad video card drivers hatası, minecraft out of memory hatası, minecraft out of memory, minecraft java.net, minecraft java.net hatası, minecraft internal exception hatası, minecraft connection reset hatası, minecraft internal exception, minecraft connection reset, minecraft zaman aşımı, minecraft zaman aşımı hatası,
Minecraft Hataları ve Çözümleri Minecraft Hataları ve Çözümleri Reviewed by Admin on Temmuz 26, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.