Minecraft Biyomlar ve Özellikleri

1) Plains (Düzlük-Ova): Bu biyomda ağaçlar seyrektir. Genel olarak düzlük arazidir. Daha çok çimenler, çiçekler vardır. Ayrıca hayvan olarak bol miktarda inek, koyun, tavşana rastlayabilirsiniz. Köyler en çok bu arazide bulunur.



2) Desert (Çöl): Bu biyomda bitki olarak kaktüs, ölü bitki ve şeker kamışı bulunabilir. Ağaç ve su yoktur. Köyler kolayca bulunabilir. Ayrıca bu bölgede bir de Çöl Tapınağı adı verilen piramit yapısı vardır.


Yağmur ve kar asla yağmaz. Ayrıca ağaç olmadığı gibi hayvan da bulunmaz. Bazen diğer biyomlardan gelen tavuklara rastlanabilir.



3) Ocean (Okyanus): Bu biyomda her yer sudur. Nadiren bazı adacıklara rastlanır. İçerisinde mürekkep balığı vardır. Bu hayvan ahtapota benzer görüntüdedir.



4) Extreme Hills (Aşırı Tepelik Alanlar): Bu biyomda aşırı fazla tepe ve dağ vardır. Bu dağların boyutu 130.katmana kadar çıkabilir. Şelaleler, çıkıntılar, uçurum ve mağara açıkları rastlanabilir. Bu biyom dağlık alan olduğu için ölüm riski çok yüksektir. Dağların tepesinde yüksek olduğundan dolayı yağmur değil, kar yağışı görülebilir. Su ve hayvan bol miktarda bulunabilir ancak ağaç sınırlıdır.



5) Taiga (Tayga): Bu biyom bazı yerleri karlı, bazı yerleri karsızdır. Bu nedenle koyu yeşil renkte bir toprağa sahptir. Bu biyomda genelde kurtlara, ayılara, ladin ağaçlarına ve koyu meşe ağaçlarına rastlanır.



6) Forest (Orman): Bu biyomda meşe, huş ağaçlarına rastlanır. Ağaçlar fazla miktardadır. Bütün hayvanlar görülebilir. Bütün bitki türleri görülebilir. Her tarafı yeşilliktir ve çok miktarda ağaçla kaplıdır. Bu nedenle kaybolma riskiniz vardır.



7) Swampland (Bataklık Arazi): Bu biyomda nilüferlere, cadı evlerine, balçıklara, cadılara, killere, sarmaşıklara, mantarlara ve mantar ağaçlarına rastlanır. Canavar olarak balçıkların ve cadıların yaygın olarak bulunabileceği bir biyomdur.



8) River (Nehir): Genelde iki biyom arasında bulunan ve nadiren çöllerde su ihtiyacını gidermek için bulunan biyomdur. Genelde şeker kamışı rastlanır. Uzunluğu değişebilir ve bazen okyanusa bağlı olabilir. Bir tekne yapıp uzun yolculuklar yapabilmenize imkan sağlar.



9) Beach (Plaj): Tek başına bir biyom olmasa da biyom sayılır. Herhangi bir biyomun okyanusla birleştiği noktadaki yoğun kumlu ve çoğunluğunu suyun oluşturduğu küçük bir biyomdur.



10) Savanna (Savan-Geniş Çayırlar): Bu biyomda genelde akasya ağaçları vardır. Plains biyomuyla benzerlikleri vardır. Plains biyomundaki gibi atlar, eşekler, lamalar burada olabilir. Çimenleri biraz daha koyu ve kurudur. Yağmur, fazla yağmaz. Ancak yağmur yağdığı vakit gök gürültülü ve şiddetli olur. En çok rastlanan hayvan tavuktur ve her yer ot ile kaplıdır. Lamaların bulunma olasılığı fazladır. Ayrıca yağmur ormanlarında bulunan papağanlar da nadiren bulunabilir.



11) Nether (Cehennem): Sadece obsidyen ile yapılan bir portal yardımıyla gidilebilir. Bu biyomda hiçbir şekilde su koyulamaz. Bu biyomdaki canlılar: Ghast, Magma Küpü, Zombi Domuz Adam, Wither İskeleti ve Blaze'dir. Bu biyomda taş yerine geçen Cehennem Taşı vardır. Cehennem taşını yaktığınızda hiçbir zaman sönmez. Nether kuleleri mevcuttur. İçerisinde bir çok ödül ve spawner bulabilirsiniz. Işıktaşı tozunu üstten toplayabilir ve 4ünü kare şeklinde koyduğunuzda ışık taşı yaparak istediğiniz yeri en iyi şekilde aydınlatabilirsiniz. Nether wart ve ruh kumu toplayarak iksir için gerekli malzemenin tarımını yapabilirsiniz. Her yer lavdır.



12) The End (Son): Oyunun bittiği biyomdur. Ejderhanın ölmesiyle oyun bitmektedir ve yatağınızda doğarak oyuna normal şekilde devam edebilmektesinizdir. Ender gözleriyle gidilen portala ender incisi koyarak bu biyoma gidebilirsiniz. Bu biyomda Çok sayıda enderman ve sadece bir defa doğabilen Ender Ejderhası yaşar. End taşlarıyla kaplıdır ve obsidyenden dikenler vardır. Ayrıca ejderhanın enerji aldığı kuleler ve kulenin üstünde camlar vardır.



13) Mushroom Island (Mantar Adası): Bu biyom çok nadir bulunur ve nadir spawnlanan mööntarlar sadece bu biyomda spawn olurlar. Bu biyomda mööntarları, dev mantar ağaçlarını, mantarları bulabilirsiniz. Oyundaki genelde hastalıklı bölge olarak adlandırılan biyomdur. Çoğu oyuncu bu biyomla hiç karşılaşmamıştır.



14) Mesa: Bu biyom da nadir bulunur. Ancak öncekine göre rastlanma ihtimali daha fazladır. Bu biyomda her renkten sertleştirilmiş kil bulunabilir. Bunlar güzel yapılar yapmak için oyuncuların aradığı bir biyomdur. Çöle benzer şekilde kaktüsler bulunabilir ancak farklı olarak suya da rastlanır.



15) Deep Ocean (Okyanus Dibi): Bu biyom ocean biyomunun altıdır. Bu biyomda büyük bir yapı bulunabilir. Yapıda okyanus anıtları, gardiyan ve elder gardiyanları bulunur. Bunlar çok tehlikeli yaratıklardır. Su altında nefes alma iksiriniz ve yeterli zırhınız yoksa bu tapınağa bulaşmamanız önerilir. Ayrıca 1.13 yamasıyla birlikte okyanusun, denizin altı çeşitli otlarla ve bloklarla donatılmıştır.



16) Ice Plains (Buz Ovaları): Bu biyomda donmuş göllere, büyük buz sarkıtlarına, ladin ağaçlarına ve koyu meşe ağaçlarına rastlanır. Çoğu zaman kar yağar. Ağaçları fazla değildir. Ayı ve kurtlara rastlanır.



17) Cold Taiga (Soğuk Tayga): Orman biyomunun soğuk ve karlı halidir. Buzlara, ayılara ve kurtlara rastlanır. Her zaman kar yağar. Ağaçları ladin ve koyu meşedir.



18) Flower Forest (Çiçek Ormanı): Bu biyomda ağaçlara ve aşırı fazla, çeşit çeşit çiçeklere rastlanır. Boya üretimi için en uygun biyomdur. Ağaçları genelde meşe ve huş olmakla birlikte akasya ağacına da rastlanabilir. Karlı ve yağmur ormanlarındaki bölgede bulunan hayvanlar hariç her türlü hayvan bulunabilir. Lamaların bulunma olasılığı fazladır.



minecraft biyomlar, minecraft biyom özellikleri, minecraft iklimler, minecraft iklim özellikleri, minecraft topraklar, minecraft toprak tipleri, minecraft toprak özellikleri, minecraft düzlük ova, minecraft plains, minecraft çöl, minecraft desert, minecraft okyanus, minecraft ocean, minecraft extreme hills, minecraft aşırı tepelik alan, minecraft tepelik alan, minecraft dağ, minecraft dağlık alan, minecraft tayga, minecraft taiga, minecraft orman, minecraft forest, minecraft yağmur ormanı, minecraft huş ormanı, minecraft ladin ormanı, minecraft swampland, minecraft bataklık, minecraft river, minecraft nehir, minecraft ırmak, minecraft göl, minecraft akarsu, minecraft beach, minecraft plaj, minecraft savan, minecraft savanna, minecraft çayır, minecraft nether, minecraft cehennem, minecraft end, minecraft son, minecraft mushroom, minecraft mantar adası, minecraft mantarlı yer, minecraft mesa, minecraft deep ocean, minecraft okyanus dibi, minecraft buz ovaları, minecraft ice plains, minecraft ice, minecraft cold taiga, minecraft soğuk tayga, minecraft buz evleri, minecraft flower, minecraft flowers, minecraft flower forest, minecraft çiçek, minecraft çiçekli yer, minecraft çiçek ormanı, minecraft bölgeler, minecraft bölge özellikleri
Minecraft Biyomlar ve Özellikleri Minecraft Biyomlar ve Özellikleri Reviewed by Admin on Temmuz 28, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.