Minecraft Az Bilinen Bilgiler



Minecraft oyununda herkes tarafından bilinmeyen ancak bir çoğu işinize yarayacak 20 tane bilgiyi derledik. Bu bilgiler sayesinde oyunun bilinmeyen yönlerini öğrenmiş olacaksınız.




1. Oyunda çok nadir bulunan dev mantarların yetiştiği ve üzerinde mantar olan ineklerin yaşadığı küçük mantar adaları vardır. 

2. Yer altında nadir bulunan bir odanın içinde Ender gözleriyle oluşturduğumuz bir boyut kapısından geçip Ender Ejderhasının yaşadığı bir dünyaya gidebilmek mümkündür. 

3. Obsidyen taşlarını uygun şekilde dizip çakmak çaktığımızda bir boyut kapısının açılır ve bu boyut kapısından geçtiğimizde cehenneme (Nether'e) ışınlanabiliriz. 

4. Bataklık gibi yerlerde nadiren büyücülerin evine rastlayabilirsiniz. Büyücü sadece geceleri görünür ve sizi görürse size zarar veren iksirlerle saldırmaya başlar. 

5. Creeper'lar ilginç bir şekilde kedilerden korkarlar. Yanlarına kedi geldiklerinde saldırmamasına rağmen onlardan uzaklaşmaya çalışırlar. Evinizde kedi bulundurmanız evinize Creeper girme olasılığını çok ciddi biçimde düşürür. 

6. Creeper'ların üstüne şimşek çaktığında ölmezler aksine o enerjiyi emerler ve üzerlerinde elektrik kalkanı oluşur. 

7. Neredeyse her iklime özel gizli bir yapı bulunur. (Örneğin çölde piramit, ağaçlık alanda tapınak) Bunların içlerinde yarar sağlayacak bir çok eşya bulunan sandıklar mevcuttur ancak aynı şekilde tuzaklar da mevcuttur. 

8. Koyunların üzerine pembe ve mavi boya sürerseniz pembe veya mavi koyun elde edebilirsiniz. Bu diğer renkler için geçerli değildir.

9. Köylülerin nüfusunu köydeki kapı miktarını arttırarak çoğaltabilirsiniz. Köylüler de tıpkı hayvanlar gibi çiftleşip minik yavrular dünyaya getiriyor ancak küçük olsa dahi görünüşlerinde pek bir fark olmuyor. 

10. Balkabağını kafanıza giyebiliyorsunuz. Görüş alanınızı kısıtlıyor olsa da Enderman'lara özgürce bakabiliyorsunuz. Endermanlar kafanızda balkabağı varken baktığınızı farketseler dahi saldırmıyorlar. 

11. Domuzlara yıldırım çaktığında, domuzlar zombie pigman'e dönüşürler. 

12. İki kar kütlesini üst üste koyduktan sonra üstüne bal kabağı koyduğunuzda Snow Golem oluşur. Bu yaratık göründüğü gibi tehlikeli değildir zararsız bir yaratıktır. 

13. Iron Golemler oyunda çok nadir görülen yaratıklardır. Nedeni ise en az 21 kapısı bulunan ev ve en az 16 köylünün yaşadığı köyleri koruyan iyi ve dev yaratıklar olmasıdır.

14. Yaratıkların spawn olduğu zindanlarda bulunan sandıklarda genelde değerli eşyalar bulunur. Bunların içinde normalde iş masasında oluşturamadığımız at zırhları da vardır. 

15. Kurtlar, iskelet kemikleriyle evcilleştirilebilir. Evcilleşen kurtların hem canı artar hem de bizi zombilerden korurlar. 

16. Nether'da (cehennemde) kovayla su dökemezsiniz. 

17. Nether'ın ana canlısı olan Zombie Pigman'ler siz onlara saldırmadıkça size saldırmazlar.  

18. Köylülerin üstüne sağ tıklayarak köylülerle ticaret yapabilirsiniz.

19. İskeletlerin nadir olarak örümceklerin üzerine binip gezindiğini görebilirsiniz. 

20. Nether taşlarının üstüne çakmaktaşı veya şimşek ile vurursanız onun üstü alev alır ve ne olursa olsun siz o taşı kırmadıkça veya ateşi söndürmedikçe o alev sonsuza dek yanar (her iklimde ve her türlü hava koşulunda).

minecraft pratik bilgiler, minecraft bilgiler, minecraft pratik, minecraft en önemli bilgiler, minecraft otomatik kapı, minecraft balkabağı enderman, minecraft kardanadam bilgisi, minecraft mantar ağacı bilgisi, minecraft çit bilgisi, minecraft yüksekten inme bilgisi, minecraft denizin altında nefes alma bilgisi, minecraft en pratik bilgiler, minecraft işimize yarayan bilgiler, minecraft önemli bilgiler, minecraft 10 adet önemli bilgi, minecraft en iyi bilgiler, minecraft kolaylık sağlayan bilgiler, minecraft 20 adet bilgi, minecraft bilinmeyenler, minecraft gizemler, minecraft gizemli şeyler, minecraft herkesin bilmedikleri, minecraft bilgileriminecraft pratik bilgiler, minecraft bilgiler, minecraft pratik, minecraft en önemli bilgiler, minecraft otomatik kapı, minecraft balkabağı enderman, minecraft kardanadam bilgisi, minecraft mantar ağacı bilgisi, minecraft çit bilgisi, minecraft yüksekten inme bilgisi, minecraft denizin altında nefes alma bilgisi, minecraft en pratik bilgiler, minecraft işimize yarayan bilgiler, minecraft önemli bilgiler, minecraft 10 adet önemli bilgi, minecraft en iyi bilgiler, minecraft kolaylık sağlayan bilgiler, minecraft 20 adet bilgi, minecraft bilinmeyenler, minecraft gizemler, minecraft gizemli şeyler, minecraft herkesin bilmedikleri, minecraft bilgileri, minecraft az bilinen bilgiler
Minecraft Az Bilinen Bilgiler Minecraft Az Bilinen Bilgiler Reviewed by Admin on Temmuz 26, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.