Minecraft İlk Gün Hayatta Kalmak ve Basit Araç-Gereç Yapmak



Bu yazımızda sizlere Minecraft oyununda ilk gün hayatta kalmak için nelerin yapılması gerektiğinden ve oyundaki en temel ve en basit araç gereçlerin yapımından bahsedeceğiz. Minecraft oyununda ilk gün çok önemlidir. Çünkü dışarıda kalmak için oldukça savunmasız durumda oluyoruz. Bu nedenle bu rehberde bir ev yapmayı yani barınak yapmayı, aletlerimizi oluşturmayı ve ayrıca çalışma masamızla fırınımızı üretmeyi anlatacağız.


Öncelikle Minecraft oyununda gündüzler 10 dakika, geceler de 10 dakika sürmektedir. Hava karardıktan sonra çeşitli yaratıklar doğmakta ve barınacak bir yerinizin olması gerekir. Bu nedenle doğduktan sonra yapacacağınız ilk iş odun kesmek olmalı. İlk olarak 3 veya 4 tane ağaç kesmeniz yani 10 veya 15 arası odunu kesip toplamanız ilk gün için yeterlidir. Envanterinizi “E” tuşu ile açarak ne kadar odun kestiğinizi görebilirsiniz.

Kestiğiniz odunları envanterinizde bulunan dörtlü kutucuğa koyarak, tahta haline getirin. Her koyduğunuz odun 4 adet tahta verecektir. Bu nedenle 10 veya 15 arası kestiğiniz odun size 40 veya 60 civarı tahta sağlayacaktır. Odundan tahta üretim tarifine aşağıdan bakabilirsiniz.



Bu tahtalarla yapacağımız ilk iş bir çalışma masası (crafting table) oluşturmaktır. Bunun sayesinde bir çok alet ve eşya üreteceğiz. Tahtalardan çalışma masası yapım tarifine aşağıdan bakabilirsiniz.



Çalışma masası, envanterinizde bulunan dörtlü kutucuğu dokuz kutuya dönüştürecektir ve çalışma masasını yere koyduktan sonra sağ tıklayıp o dokuz kutucukta birazdan önemli eşyalar üreteceğiz.

Öncelikle aşağıdaki gibi tahtaları üst üste koyup biraz çubuk yapalım. Her üst üste koyulan 2 tahtadan 4 çubuk elde edilmekte. Bu nedenle tahtaların hepsini çubuk yapmaya harcamayın. Bu işlemi 2 defa yapmanız yani 8 çubuk üretmeniz yeterli.



Çalışma masamızı, çubuğumuzu yaptık. İlk olarak eşya toplamada gerekli olan kazma, balta, kürek ve kendimizi savunmak, yiyecek toplamak için lazım olan olan kılıcı üreteceğiz.

Aşağıdaki resimde kazma, balta, kürek ve kılıç yapımlarını gösterildiği şekilde çalışma masasına dizerek yapabilirsiniz.



Bu eşyaları oyuna yeni başladığımız için tahtadan yaptık. İlerleyen zamanlarda elde edeceğimiz taş, demir, altın ve elmaslar ile bunların daha güçlüsünü yapabiliriz.
Eşyalarımız hazır olduğuna göre sıra barınak yapımına geldi. Zamanımız kısıtlı olduğu için bir dağı içe doğru kazarak mağara tarzında geçici bir barınak yapabiliriz.
Mağarayı kazdıktan sonra girişe iki blokluk yer ayarlayıp tahta kapı üretip koymalıyız. Bu sayede giriş-çıkış yapabilir ve canavarların saldırmasını engellersiniz. Tahta kapı yapımına aşağıdan bakabilirsiniz.



Geçici evimiz de olduğuna göre, sıra yiyeceklere geldi. Evimizin bulunduğu alandan dışarı çıkarak yolda gördüğümüz inek, koyun, domuz, tavuk, tavşan gibi gördüğümüz hayvanları kılıç ile vurararak öldürmeli ve etlerini toplamalıyız. Ayrıca ineklerden çıkan derilerle ileride giysi, koyunlardan çıkan yünlerden ise yatak yapabilir ve uyuyarak sabah olmasını sağlayabilirsiniz.

Hayvanları kestikten sonra yere çiğ yiyecekler düşecektir. Bunları bu şekilde de yiyebiliriz ancak bizi tam olarak doyurmaz ve bazıları da zehirler. Bu nedenle pişirmeliyiz. Pişirmek için de evin içine bir fırın yapmamız gerekiyor. Barınak yaparken mağarayı kazma ile kazarak kırık taş toplamadıysanız, oralarda gördüğünüz taşları kazmanız ile kırın ve 8 tane kırık taş elde ettikten sonra, çalışma masanıza ortası boş olacak şekilde kırık taş koyarak fırın üretebilirsiniz.



Fırında alt tarafa tahta, odun, kömür konulabilir. Üst tarafa ise yiyecek konulmalıdır. Bu şekilde yaptıktan sonra yiyecekler pişecektir. Bunlar düzgün biçimde yerleştirdikten sonra, fırın yanmaya başlayacaktır. Yemekleri yedikten sonra açlık sorunu da ortadan kalkacaktır.

Fırında yakmak için kullanmanızın yanı sıra karanlıkta durmamak ve canavarların etrafınızda doğmasını engellemek adına meşale yapmak için kömür gerekir. Eğer mağara içindeki barınakta kömür varsa kazma ile kazın ve toplayın ancak yaptığınız barınakta yoksa ve ilk gün olduğu için dışarı çıkıp diğer madenlerde arayamıyorsanız odundan kömür yapacağız. Odun kömürü yapmak oldukça basittir ve hem yakacak olarak kullanılabilir hem de meşale yapılabilir. Odun kömürü yapmak için fırında alt tarafa tahta veya odun, üst tarafa ise sadece odun koyarak üretebiliriz.



Yaptığımız odun kömürü ile bir çubuk koyup üstüne odun kömürü koyarak meşale yapabiliriz.



Bu meşaleleri elinize alıp sağ tıkla etrafa yerleştirdikten sonra etrafınızda canavarlar doğmayacaktır. İlk geceyi böylelikle atlatacak gündüz olduğunda ise güvenli bir şekilde dolaşabileceksiniz.

minecraftkoylusu, minecraft, minecraft yardım, minecraft nasıl yaparım, minecraft nasıl olur, minecraft nasıl üretilir, minecraft yapımı, minecraft craftlamak, minecraft craft etmek, minecraft nasıl craft ederim, minecraft craft tarifi, minecraft craft rehberi, minecraft gerekli malzemeler, minecraft malzemeler, minecraft türkçe yapımı, minecraft türkçe rehberi, minecraft ingilizce yapımı, minecraft rehberleri, minecraft ilk gün, minecraft first day, minecraft ilk gün survive, minecraft first day survive, minecraft ilk gün hayatta kalmak, minecraft ilk gün hayatta kalma, minecraft ilk gün rehberi, minecraft basit araçlar, minecraft basit gereçler, minecraft basit aletler, minecraft ilk gün aletleri, minecraft başlangıç, minecraft başlangıç aletleri, minecraft rehberi, minecraft ilk ne yapacağız, minecraft ilk yapılacaklar, minecraft yapılacaklar, minecraft yapılması gerekenler, minecraft ne yapacağız, minecraft nasıl oynanır, minecraft nasıl, minecraft nasıl oynarız, minecraft tahta, minecraft ilk eşyalar, minecraft ilk silahlar, minecraft ilk aletler, minecraft basit araç-gereçler, minecraft nasıl yaşarım, minecraft nasıl hayatta kalırım, minecraft tahta kapı, minecraft ilk ev, minecraft ilk evi yapmak, minecraft ilk gün evi, minecraft ilk aletler, minecraft ilk aletlerin yapımı, minecraft tahta kazma, minecraft tahta balta, minecraft tahta kürek, minecraft tahta kılıç, minecraft geçici ev, minecraft kolay ev, minecraft taş aletler, minecraft taştan eşyalar, minecraft fırın, minecraft odun kömürü, minecraft odundan kömür, minecraft odundan kömür yapmak, minecraft odun kömürü nasıl yapılır, minecraft meşale, minecraft ocak yapmak, minecraft fırın yapmak,
Minecraft İlk Gün Hayatta Kalmak ve Basit Araç-Gereç Yapmak Minecraft İlk Gün Hayatta Kalmak ve Basit Araç-Gereç Yapmak Reviewed by Admin on Temmuz 28, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.