Minecraft FPS Nasıl Arttırılır - En İyi FPS Arttırma Yöntemleri



Bir çok minecraft oyuncusunun şikayetçi olduğu kasma sorunu. Her yerde bir sürü fps arttırma ile ilgili şeyler görüyoruz fakat çoğu bir işe yaramıyor bu sorundan nasıl kurtulabiliriz bu konu hakkında bilgi vermeye çalışacağız.



OYUN İÇERİSİNDEN FPS ARTTIRMA YÖNTEMLERİ

Maks Kare Hızı: VSync yapılırsa fps sabitlenir, sınırsız yapılırsa fps sınırı olmaz. Sınırsız yapıldığında fps yükselir ancak sisteminiz kötüyse açılmamalı sabitlenmelidir.

Görüş Mesafesi: Eğer çok düşük yaparsanız büyük oranda fps artışı olur ancak ileriyi göremezsiniz. Bu nedenle dokuz, on civarına alırsanız daha iyi görüş mesafesi elde ederek fpsi arttırmış olursunuz.

Sarsılmayı Göster: Fpse etkisi yoktur. Dilediğiniz şekilde bırakabilirsiniz. Açıldığında gerçekçilik açısından ekran sallanması olur.

VBO'ları Kullan: Oyun görüntüsünü bozmamak adına dokunmayınız.

Bulutlar: Kapatıldığında küçük miktarda fps artışı sağlayacaktır. Fpsiniz az ise kapatmalısınız.

Blokları Farklılaştır: Kapatıldığında küçük miktarda fps artışı sağlayacaktır. Fpsiniz az ise kapatmalısınız.

Denetimi Başlattır: Düşürdükçe fps artacaktır. Arttırdığınızda güneşin parlaması artacaktır ancak fps düşecektir. Orta seviyede bırakılmalıdır. Fpsiniz az ise düşürmelisiniz.

Kalite: Bu ayarların içerisindeki her şeyi kapalı yani off olarak ayarlarsanız fps büyük oranda artacaktır. Ancak bunun içerisindekiler açıldığında oyun gerçekçi olacaktır ve fps düşecektir.

Performans: Fast Render yani hızlı yükleme açık bırakılabilir, diğerleri kapatılmalıdır. Eğer sisteminiz iyiyse dokunmayınız.

Diğer: Fpse bir katkısı yoktur. Açık veya kapalı bırakabilirsiniz.

Grafik: Bunun ayarını fps arttırmak istiyorsanız "hızlı" olarak seçin. Bu sayede fps yüksek oranda artacaktır. Eğer normal veya gerçekçi olarak seçerseniz fps düşecektir fakat oyun gerçekçi olacaktır.

Yumuşak Işıklandırma: En az yapıldığında fps artar, yükseltildikçe fps düşer.

Smoothing Light Level: Düşürürseniz fps artar, yükseltildikçe fps düşer.

Kullanıcı Arayüzü Ölçeği: Fpse herhangi bir katkısı yoktur. İstediğiniz şekilde ayarlayın.

Parlaklık: Fpse herhangi bir katkısı yoktur. İstediğiniz şekilde ayarlayın.

Denetim: Fps artışı için kapalı tutun, sisteminiz iyiyse açık kalsın.

ÖNERİLEN AYARLAR

Grafikler: Hızlı (Graphics: Fast)
Yumuşak Işıklandırma: Kapalı (Smooth Lighting: Off)
3B Görüntü: Kapalı (3D Anaglyph: Off)
Parlaklık: İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz (Brightness)
Parçacıklar: En az (Particles: Minimal)
Tam Ekran: Açık (Fullscreen: On)
Görüş Mesafesi: Düşürdükçe performans artar (çok düşürmeyin 9 gibi seviyeler yeterli) (Render Distance)
Sarsılmayı Göster: Kapalı (View Bobbing)
Bulutlar: Kapalı (Clouds: Off)
Sunucu Doku Paketleri: Kapalı (Server Textures: Off)
VSync etkin: Kapalı (Use VSync: Off)

OYUN DIŞINDA FPS ARTTIRMA YÖNTEMLERİ

Ekran Kartı Sürücüleri: Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin.

Java'ya Öncelik Verin: Minecraft’ı açıktan sonra CTRL+SHIFT+ESC tuşlarına basın ve Görev Yöneticisi‘ni açın. İşlemler sekmesine geçip java.exe veya javaw.exe‘yi bulun. Sağ tıklayın ve Öncelik Ata seçeneğinden Normalin Üstünde veya Yüksek‘i seçin.

Gereksiz Pencereleri Kapatın: Kullanmadığınız arkaplanda açık olan uygulamaları, sekmeleri ve programları kapatın.

Kaynak Paketleri / Doku Paketleri: Kaynak paketleri sisteminizi zorlayabilirler. Kullandığınız kaynak paketlerin çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa o kadar sisteminizi zorlar. Daha düşük boyutlu kaynak paketleri seçmeli veya hiç kullanmamalısınız.

minecraft fps arttırma, minecraft fps nasıl arttırılır, minecraft en iyi fps arttırma, minecraft fps arttırmak, minecraft fps arttırma yöntemleri, minecraft fps arttırma yolları, minecraft kasma sorunu, minecraft kasıyor, minecraft nasıl kasmasını engellerim, minecraft kasmayı engellemek, minecraft maks kare hızı, minecraft görüş mesafesi, minecraft sarsılmayı göster, minecraft vbo, minecraft blokları farklılaştır, minecraft fog start, minecraft performans, minecraft grafikler, minecraft ışıkloandırma, minecraft görüntü ayarları, minecraft görüntü ayarlama, minecraft fps düzenleme, minecraft vsync, minecraft görüş mesafesi, minecraft ekran kartı, minecraft ekran kartı sürücüleri, minecraft java, minecraft fps yükseltmek, minecraft fps boost, minecraft fps ayarları, minecraft en iyi fps ayarları, minecraft en kolay fps ayarları, minecraft fpsi yükseltmek, minecraft kötü bilgisayarlar için öneriler, minecraft iyi bilgisayarlar için öneriler
Minecraft FPS Nasıl Arttırılır - En İyi FPS Arttırma Yöntemleri Minecraft FPS Nasıl Arttırılır - En İyi FPS Arttırma Yöntemleri Reviewed by Admin on Ağustos 01, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.